Drie eye openers van Elsbeth door haar interim werk voor Actor

Drie eye openers van Elsbeth door haar interim werk voor Actor
september 6, 2022 Annette Looijestijn

Drie eye openers van Elsbeth door haar interim werk voor Actor

Sinds maart 2022 werkt Elsbeth drie dagen in de week op interim basis als beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij Actor. Zij ondersteunt tiElsbeth Zielmanjdelijk het bestuur van Colland Arbeidsmarkt, ter vervanging van zwangerschapsverlof. Colland Arbeidsmarkt is het arbeidsmarkt en ontwikkelfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds financiert activiteiten die gericht zijn op scholing, arbeidsmarktbeleid en arbeidsomstandigheden.

Voor Elsbeth (die sinds december 2021 bij Linxx werkt) is het werk bij Actor een mooie ervaring. Zo acteert ze midden in een paritair speelveld én kan ze ook nog eens meerwaarde leveren door zo af en toe de pet van organisatieadviseur op te zetten.

Drie eye-openers die Elsbeth had door haar werk voor Actor. 

Veel minder discussie dan gedacht

“In het bestuur is vertegenwoordiging vanuit zowel de werknemers als werkgevers, de paritaire samenstelling, een voor mij nieuwe wereld. Ik heb inmiddels wat vergaderingen meegemaakt in die samenstelling. Daar had ik vooraf wel een bepaald beeld bij. Ik had gedacht dat het samen zou gaan met flinke discussies over verschillende belangen. Het interessante is dat ik zie dat bestuursleden het vaker wél dan niet met elkaar eens zijn. Tuurlijk nemen zij de belangen van hun eigen achterban mee en zijn er daarom wel eens meningsverschillen maar omdat het grotere doel vaak hetzelfde is zijn de gesprekken eigenlijk heel constructief.” 

Het kan slimmer

“Ik vind het leuk om kritische vragen te stellen over dingen waar ik mij over verbaas of die ik verrassend vind. Uit nieuwsgierigheid en ook omdat mijn eigen uitgangspunt is – dat iets slim en nuttig moet zijn. De zin “Zo doen we dat gewoon” is er dan ook één die mijn nieuwsgierigheid altijd aanwakkert. Want dan is er vast verbetering te behalen. Zo kan ik met een organisatieadviesbril op ook zinvolle interne veranderingen voorstellen.
Gelukkig krijg ik de vrijheid om dit op te pakken en waarderen mijn collega’s deze frisse blik (meestal ;).”

Ik dacht ‘blauw’ te zijn maar ben toch niet van de details

Toen ik in deze functie begon als beleidsadviseur leek een groot deel goed bij mij te passen. Ik houd van duidelijke processen, helderheid en dingen goed doen. Toch ben ik erachter gekomen dat ik de ‘blauwe kant’ wel heb maar ik vooral enthousiast word van ‘blauw in grote lijnen’. Ik houd van orde scheppen in chaos maar op heel klein detailniveau werken is minder mijn ding.

Wil je meer weten over interim werkzaamheden van Linxx of kan jij Elsbeth haar kritische vragen ook wel gebruiken in jouw organisatie? Neem contact met ons op.