Linxx steunt Stichting12Q

Linxx steunt Stichting12Q
januari 18, 2021 Annette Looijestijn

Linxx steunt Stichting12Q

Elk jaar kiest het team van Linxx gezamenlijk een goed doel voor een eindejaarsdonatie. Voor 2020 kozen we voor Stichting 12Q. Afgelopen vrijdag was Saskia Koster van de stichting  te gast op ons teamoverleg. Saskia vertelde over haar zoon Tygo die met zo’n 30 andere kinderen in Nederland een stukje van chromosoom 12 mist met ingrijpende gevolgen.

Met haar stichting werkt ze toe naar het oprichten van een onderzoeksteam om meer te weten te komen over deze zeldzame ziekte en vooral om ervoor te zorgen dat er een leidraad komt voor artsen en ouders.

Haar verhaal, positiviteit en gedrevenheid raakten ons zeer. We zijn heel blij dat we met onze bijdrage deze stichting een duwtje in de rug hebben weten te geven.

De reactie van Saskia: 
Enorm verrast waren we toen we het telefoontje kregen van Bianca Sanches dat het team van Linxx juist onze stichting had uitgekozen als goed doel voor 2020. Een flink bedrag dat ons weer een stap dichter bij ons doel brengt:  onderzoek naar de oorzaken en een leidraad voor artsen en ouders. Afgelopen vrijdag was ik ‘op bezoek’ bij Linxx tijdens hun vrijdagmiddagoverleg. Robin Colard en collega’s van Linxx nogmaals ontzettend bedankt namens Stichting 12q en Tygo!