De eerste 100 dagen van Bianca Sanches

De eerste 100 dagen van Bianca Sanches
mei 16, 2022 Annette Looijestijn

De eerste 100 dagen van Bianca Sanches als partner van Linxx

In de politiek zijn de eerste 100 dagen cruciaal. Politici krijgen ongeveer drie maanden krediet van de kiezers en media. Daarna moeten ze met concrete plannen komen en eigenlijk ook al hun eerste resultaten geboekt hebben. De eerste honderd dagen zijn dus van groot belang. Hoogste tijd dus om van Bianca te horen hoe haar eerste 100 dagen als partner gegaan zijn. 

Waar heb je je de afgelopen 100 dagen over verrast? 

Dat de overgang van zzp’er naar mijn nieuwe rol zo soepel en vanzelfsprekend verloopt. Tot nu toe dan. Ik hecht veel waarde aan mijn vrijheid dus het aangaan van de verbinding met Linxx in de rol van mede-eigenaar was best wel een grote stap. Ik werkte natuurlijk al een hele tijd samen met Linxx, maar ik had ook nog mijn eigen opdrachtenpakket dus stond ook nog met 1 been buiten Linxx. Nu niet meer. Het voelt echt als mijn club. Robin en ik hebben in de aanloop er naartoe een coachtraject gedaan. Dat gaf een stevige basis.

“Naast het halen van resultaten vind ik het ook belangrijk hoe we de dingen doen.”

Luisteren, luisteren, luisteren. Wat heb je gehoord van medewerkers of klanten de afgelopen 100 dagen wat je is bijgebleven? 

Bij Linxx hebben we de goede gewoonte om regelmatig een rondje te gaan lopen met een collega. Ook de functioneringsgesprekken doen we op die manier. Het helpt mij om te weten hoe iedereen erbij zit in het team, we bespreken wat er goed gaat en wat er beter kan of moet en wat ik daarin kan betekenen.
Naast het halen van resultaten vind ik het ook belangrijk hoe we de dingen doen. Door nieuwe dingen te proberen, samen te werken, te sparren en lol maken met elkaar is minstens zo belangrijk. En te leren van elkaar.

Dan is het belangrijk dat je je binnen een team gezien voelt en je durft uit te spreken. Als ik dan hoor dat mensen zich in ons team gezien en gehoord voelen dan doet mij dat goed. Het is iets waar we samen aan moeten blijven werken. Dat betekent niet dat er geen dingen zijn die ik lastig vind. Zoals een collega die vertrekt. Dat komt best wel hard aan. Maar dat hoort er ook bij en vervolgens denk ik ook ‘wat kan ik daaruit leren en wat kunnen we als Linxx leren?’

Heeft deze nieuwe rol al effect gehad en zo ja, wat heeft het je gebracht?

De nieuwe rol brengt een andere verantwoordelijkheid met zich mee. Daar waar ik eerder wel meepraatte over Linxxe zaken en Robin ‘adviseerde’ zit ik nu zelf ook aan het stuur. Dat betekent ook veel meer bezig zijn met de strategie en het uitzetten van lijnen en niet alleen met de uitvoering. Het houdt me scherp.

Heb je een idee over de komende 100 dagen. Wat gaat er veranderen of gebeuren?

We hebben onze bureaustrategie geformuleerd aan de hand van 4 pijlers:

  • Strategie en organisatieontwikkeling
  • Duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarkt
  • OR advies en begeleiding
  • Arbeidsvoorwaarden vernieuwing

Per pijler hebben we onze ambitie en concrete doelen geformuleerd. Hierdoor kunnen we onze activiteiten steviger neerzetten en verder uitbouwen.  Mijn toekomstplaatje: samen werken aan sterke mensen en sterke organisaties, verder in mijn rol groeien, samen mooie dingen doen en lol hebben.

Wil je meer weten over Bianca? Lees haar profiel