Aan de slag met het activiteitenplan van de MDIEU regeling

Aan de slag met het activiteitenplan van de MDIEU regeling
juni 17, 2021 Annette Looijestijn

Linxx helpt je verder met de invulling van de MDIEU regeling. Laten we samen kijken wat we voor jullie kunnen betekenen voor het opstellen en de invulling van het activiteitenplan.

Het eerste tijdvak van de MDIEU regeling is geopend tot 30 juli 2021. Het doel van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) is een forse impuls geven aan duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden binnen sectoren. Tot en met december 2025 is een bedrag van 964 miljoen beschikbaar. De subsidieregeling bestaat uit twee stappen. In stap één, de sectoranalyse,  is onderzocht wat de knelpunten en oplossingsrichtingen zijn binnen de sector over duurzame inzetbaarheid. Stap twee, het activiteitenplan, is hoe de sector daarmee aan de slag kan. Tijd voor actie!

Thema’s
In het activiteitenplan formuleren we een aanpak op één van de vijf thema’s:

  • Het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken;
  • Het bevorderen van goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap;
  • Het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden;
  • Het bevorderen van bewustwording en van de eigen regie van werkenden op hun loopbaan;
  • Het treffen van maatwerkafspraken rondom eerder uittreden.


De Linxxe aanpak
Wij pakken het activiteitenplan op z’n Linxx aan. De vragen binnen jouw sector en de sectoranalyse zijn het startpunt van het activiteitenplan. We kiezen samen de activiteiten die daarbij passen. We zetten de activiteiten zó op, dat organisaties en vakmensen in jouw sector zelf een stap verder kunnen met duurzame inzetbaarheid.


Onze menukaart voor organisaties
Linxx kan je helpen met het opstellen van het activiteitenplan en het vormgeven en realiseren van de activiteiten zelf. Hierbij een greep uit de activiteiten die wij klaar hebben staan:

  • Quickscan duurzame inzetbaarheid: je organisatie in een dagdeel een stap verder op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
  • Eén gesprek, één stap loopbaancoaching: in één gesprek helpen we vakmensen op weg met hun inzetbaarheid.
  • Toekomstsessie: in één sessie maakt een groep vakmensen een aanpak voor hun loopbaan.
  • Maatwerkoplossingen: we maken activiteiten, sessies, workshops voor de sector op maat.


Wij helpen je verder! Bel of mail naar Robin Colard (06 133 787 80 of robin.colard@linxx.org), dan kijken wij samen wat we voor jullie kunnen betekenen voor het opstellen en de invulling van het activiteitenplan.