Paul Peter Kruse

Paul Peter Kruse

Paul-Peter Kruse is veranderkundige. Hij helpt organisaties al meer dan 25 jaar bij verandertrajecten.

De eerste 15 jaar als organisatieadviseur en de laatste 10 jaar als Manager Districtsondersteuning Woonbedrijf in Eindhoven. “Bij change management gaat het mij vooral om hoe je de verbinding legt tussen visie en realisatie. De afgelopen jaren heb ik in mijn rol als manager de complexiteit van veranderingen aan den lijve ondervonden. Nu ik weer als extern adviseur werk, vind ik het heel gaaf dat ik uit de dagelijkse praktijk kan putten.”

Paul-Peter heeft veel geleerd over succesvol veranderen. Volgen hem gaat het bij veranderingen echt stap voor stap en mens voor mens. Vooral door aan te sluiten bij wat mensen individueel beweegt en waar de energie zit. “’Aansluiten’ is het woord waar het wat mij betreft om draait. Dat is ook mijn kracht. Scherp krijgen wat er gebeurt in een team of afdeling. Scherp krijgen waar de directie écht voor wil gaan. Ik ga op zoek naar de gezamenlijke energie en hoe je dat kunt inzetten om de gewenste richting op te gaan.”

Paul-Peter zijn kwaliteit is dat hij niet snel als bedreigend wordt ervaren. Hij staat naast mensen, legt verbindingen en ondersteunt hen om veranderingen te realiseren.

Paul-Peter heeft twee kinderen en woont in Den Bosch. Hij is een enthousiaste tennisser (“niet heel goed, wel heel veel lol”), doe-het-zelver en carnavalsman.