Zitten is het nieuwe roken

Zitten is het nieuwe roken
juni 6, 2019 Annette Looijestijn

Als je dit googled vliegt het ene na het andere beangstigende feit je om de oren. Zoals ‘Een uur op je kont, is vijf minuten eerder dood’. En laat ik nu regelmatig een hele dag op mijn bureaustoel zitten, samen met een groot deel van werkend Nederland. Daar baal ik van, net nu ik denk de dans te ontspringen door niet te roken. Goed, het is wat het is, maar wat nu? Ik heb zo mijn eigen manieren bedacht om het nieuwe roken te bestrijden.

Zittend werkend Nederland, maak uw borst nat voor de kantoor work-out:

  1. Ga eens naar het toilet op de andere verdieping.
  2. Drink veel thee. Dit is dubbele winst, want voor elk kopje thee moet je even lopen en van elk kopje thee moet je plassen (lees tip 1).
  3. Doe je telefoontjes lopend in plaats van zittend.
  4. Schaf een paar planten aan. Leuk voor de kantoor omgeving en die moeten toch ook regelmatig water hebben (weer een loopje!).
  5. Doe 1x per dag een paar rek en strek oefeningen. Voor wat inspiratie, kijk het bijgevoegde filmpje. Wil je dit niet ten overstaande van al je collega’s doen, kan het ook prima op de wc (natuurlijk wel nadat je klaar met de andere wc activiteit).

Is het hoger wiskunde? Nee. Maar je hoeft in ieder geval geen skippybal of fietsstoel aan te schaffen. Ik denk dat het leuk is met deze tips te experimenteren. En natuurlijk zijn er meer tips welkom! Maar het allerbelangrijkste, nu kunnen we weer met een gerust hart alle beangstigende feiten op google lezen.

En nog meer oefeningen vind je in onze eigen Kantoor Workout Video hieronder.