Sri Lanka – DNA ontvangt steun van Linxx

Sri Lanka – DNA ontvangt steun van Linxx
januari 6, 2019 Annette Looijestijn

Linxx heeft ook in 2018 weer mooie resultaten behaald, waardoor wij ook dit jaar daar weer iets tegenover konden zetten. Iedere medewerker van Linxx kon een goed doel aandragen en de inbreng van Amanda (Sri Lanka-DNA) kreeg de meeste stemmen.

Sri Lanka-DNA

Ruim twee derde van de ca. 3.500 in Nederland woonachtige geadopteerden uit Sri Lanka, hebben volgens onderzoek van Zembla valse identiteitspapieren. Een onderwerp dat Amanda heel nauw raakt. Ook zij kwam er kort geleden achter dat er niets klopt in haar adoptiepapieren.

Amanda richtte daarom samen met Wendy Ridder en Mila Kop de organisatie ‘Sri Lanka DNA’ op. Het doel van de stichting is om via DNA-onderzoek de geadopteerden in Nederland en de families in Sri Lanka met elkaar te matchen.

Met de donatie van Linxx gaat Amanda moeders in Sri Lanka aankomende september voorzien van DNA kits. Elke DNA kit kost 70 euro. Met het gedoneerde geld kunnen 60 zoekende families geholpen worden. Amanda: “Ik ben hier zo ontzettend blij mee. Ik sta niet snel met mijn mond vol tanden, maar heb wel even nodig gehad om bij te komen. Wij kunnen dit écht heel goed gebruiken.”

Wil je meer lezen over de stichting en over het persoonlijke verhaal van Amanda? Kijk op www.srilanka-dna.org