Onverwachte ontmoetingen op ons online event

Onverwachte ontmoetingen op ons online event
april 23, 2021 admin

Onverwachte ontmoetingen op ons online event

Ons werk draait om verbinding. Onverwachte ontmoetingen verrassen ons, geven ons nieuwe perspectieven. We missen het zo, dat we ontmoetingen hebben georganiseerd. Op donderdag 15 april om half negen ’s ochtends zaten we klaar voor ons event ‘De onverwachte ontmoeting’. De deelnemers konden vijf special guests ontmoeten, mensen uit ons eigen netwerk met een bijzonder verhaal. De inspirerende gesprekken vonden plaats in SpatialChat, een online videobelprogramma waar je als net echt met elkaar in de ruimte zit.

Wij zijn blij dat zoveel van onze werkrelaties en klanten aanwezig waren en dat zij zo enthousiast en open het gesprek aangingen. Wij zijn ook dankbaar van de positieve reacties van de deelnemers: “Dank voor deze energieboost”, Het was inspirerend en verfrissend”, “Linxx is een warm bad”,  en “SpatialChat was gaaf en perfect ondersteunend.”

Heb je het event helaas gemist? Hier lees je wat de verschillende Linxxers uit de vijf gesprekken met de special guests hebben meegenomen.


 

Anneke Bruin over Rikkert van Huisstede

Wat lekker om met iemand te praten die zichzelf zoveel mogelijk bevrijd van hokjes denken en het leven als één groot experiment ziet. Dat riep bij mij ook de vraag op, wat zou ik doen als ik alles meer zou zien als experiment? Zou ik mij anders kleden en gedragen? Rikkert vertaalt dit naar de ideeën over mannelijkheid. Met de emancipatie van de rol van de vrouw is er nu ook emancipatie van de rol van de man nodig. En daar blijkt nog niet zoveel ruimte voor. Mooi hoe Rikkert met zijn voorstelling en maatschappelijke beweging ‘Boys won’t be Boys’ bijdraagt aan het afschaffen van alle hokjes.


Robin Colard over Jitske Visser

Werken is topsport en topsport is hard werken. Jitske vertelt enthousiast over het ontwikkelen en vasthouden van teamspirit in een min of meer toevallige groep mensen die een goede plak in Tokio wil halen in het rolstoelbasketbal. Het enthousiasme om aan een gezamenlijk doel te werken gekoppeld werkt aanstekelijk en helpt een team verder. De gezonde en soms heftige competitie om in het hoogste team te komen en blijven, vraagt om aandacht voor veiligheid en vertrouwen. Een belangrijk onderdeel om beter te worden zit in het vragen om hulp en de wil om elkaar te steunen, ook als dat misschien niet direct je eigenbelang is. Dat zien we in teams in het bedrijfsleven ook terug. En wat denken jullie van het inrichten van vergaderingen in 4×10 minuten met een duidelijke sprint? Daar moet je je op trainen, mentaal en fysiek. Allemaal kijken naar het rolstoelbasketbal eind augustus!

Susan van de Laak over Achraf Nejmi

Achraf is een man met verschillende facetten. Bij al die facetten komt echter één ding steeds terug. Hij laat persoonlijk leiderschap zien. Hij luistert naar zijn onderbuikgevoel, onderzoekt wat het beste voor hem is en neemt een weloverwogen besluit. Besluiten die anderen niet altijd begrijpen. Toch doet hij het omdat hij weet dat het hem verder brengt in het leven. Hij komt steeds dichter bij zijn passie en hij kan daadwerkelijk zijn talenten inzetten. En draagt op die manier bij het grotere geheel. Zo besluit hij op 12-jarige leeftijd uit de selectie van FC Utrecht te stappen. Laat hij zijn veilige baan als communicatiemedewerker los voor het dynamische en soms rauwe vak van buurtbeheerder in Kanaleneiland. En hij heeft vanuit zijn hart gekozen voor de liefde. Een vrouw met Nederlandse achtergrond, wat in eerste instantie helemaal niet passend leek bij zijn Marokkaanse achtergrond. Soms vond hij het lastig om te weten wat het juiste is. Achraf vertelde dat hij dan niet schroomt om hulp te zoeken, zelf bij een psycholoog, wat bij zijn achtergrond helemaal niet past.

De openheid waarmee hij zijn verhaal vertelde, maakte dat de andere gasten ook hun persoonlijke vraagstukken neerlegde. En hun kwetsbaarheid lieten zien. Kwetsbaar opstellen: een belangrijk element van leiderschap!

Bianca Sanches over Zoë Meijer

Verrassend hoe een gesprek over een geheel andere werkcultuur in Soedan gelijk al zoveel parallellen oproept met onze eigen ervaringen in organisaties. En hoe die andere cultuur gelijk ook een ontmoeting (en confrontatie) is met jezelf. En vragen oproept als: in hoeverre ben ik bereid om mij aan te passen?  Waar ligt mijn grens? Hoe zien anderen mij en wat betekent dat voor mijn positie? Bijzonder om te horen hoe Zoe Meijer hiermee omgaat. Dank aan haar voor het delen van haar ervaringen met sprekende voorbeelden en aan de deelnemers voor hun nieuwsgierigheid en delen van eigen ervaringen.

Paul-Peter Kruse over Rob Boogaarts

De duurzaamheidsvraagstukken zijn groot. Hoe krijg je dit op de agenda en hoe zorg je dat je stappen maakt? Duurzaamheid ken geen grenzen. Door één taal te spreken lukt het om partijen op één lijn krijgen. Die taal is voor Rob: The Natural Step. Hij heeft dit, met succes, toegepast op woningbouw in Eindhoven en Den Bosch met alle relevante partners.

The Natural Step is groot geworden in Zweden. De Zweedse koning is een groot ambassadeur. Toch heeft ABBA meer impact gehad. Zij hebben duurzaamheid in Zweden echt op de kaart gezet: de kracht van de culturele sector. Verrassend was de ontmoeting in ieder geval voor één van de gesprekdeelnemers: een sociale partner die graag dit onderwerp in Nederland in de culturele sector wil agenderen.