Medewerkers van de gemeente in actie op de toekomstmarkt

Medewerkers van de gemeente in actie op de toekomstmarkt
april 6, 2019 Annette Looijestijn
Toekomstmarkt Den Haag

Iemand die plezier heeft in het werk zit vaak beter in zijn vel, is gezonder, presteert beter en houdt het werk langer vol. FNV vroeg Linxx te helpen bij het organiseren van een toekomstmarkt, en dat is gelukt! Doel van de markt was om medewerkers te activeren op thema’s als talenten, gezondheid, ontwikkeling en plezier en energie behouden.

Niet nadenken, maar actie.
In totaal hebben we bij Den Haag en Utrecht ter plekke 200 medewerkers verder geholpen, daar zijn ook nog eens 140 vervolgacties (workshop, coaching) uit voort gekomen.

Hoe hebben we dat gedaan?
Samen met FNV, de gemeente, ABP en het AenO fonds hebben we een mooi aanbod neergezet. De toekomstmarkt was net een echte markt. Met een korte scan bij de ingang werden deelnemers naar de kraampjes verwezen die voor hen het meeste van toepassing waren.

Ter plekke deden zij een health check, talenten scan, kregen tips voor een goed CV, een speeddate met een loopbaancoach en nog veel meer. Linxx ging o.a. met medewerkers in gesprek over welke beren zij op de weg zien als het gaat om in actie komen op je loopbaan. Wanneer de deelnemers geïnspireerd waren, konden zij zich direct inschrijven voor een vervolgactie zoals een workshop, adviesgesprek of coaching. Bij de uitgang schreven zij een ansichtkaart aan zichzelf. Één van de deelnemers schreef:

“Hallo daar, weet je nog wat we hebben afgesproken? Je gaat samen met je collega’s intervisie doen om verder te komen en de handelingsonzekerheid te doorbreken! Is het gelukt? Goed bezig! Groetjes Jezelf”

Benieuwd wat deelnemers van de markt vonden? Luister dan het volgende fragment en beleef de markt.