Succesvolle Inzetbaarheidsgesprekken bij Taxi- en Touringcarbedrijven met Linxx

Succesvolle Inzetbaarheidsgesprekken bij Taxi- en Touringcarbedrijven met Linxx
december 5, 2023 Annette Looijestijn

Succesvolle Inzetbaarheidsgesprekken bij Taxi- en Touringcarbedrijven met Linxx

Het afgelopen jaar hebben wij samen op mogen trekken met een aantal taxi- en touringcarbedrijven. Samen hebben we een cyclus van inzetbaarheidsgesprekken geïmplementeerd die echt het verschil maakt. Laten we eens kijken naar het succes achter deze gesprekken en hoe “het werkwiel” hier een glansrol in speelt!

Het Inzetbaarheidsgesprek – Stilstaan bij Medewerkers

Inzetbaarheidsgesprekken zijn die momenten waarop leidinggevenden en medewerkers samen de tijd nemen om stil te staan bij wat er écht toe doet. Wat heeft de medewerker nodig om zich te blijven ontwikkelen en met plezier aan het werk te blijven? Wie ben jij?

Het Werkwiel – De Structuur van het Gesprek

Hier komt het werkwiel om de hoek kijken. Een handig hulpmiddel met 8 verschillende onderdelen, van prettige samenwerking met collega’s tot een goede werk/privé balans. Medewerkers geven vooraf aan het gesprek aan hoe ze zich op deze onderdelen voelen, en zo ontstaat een overzicht van tevredenheid en mogelijke verbeterpunten.

Het Traject – Van Training tot Zelfstandige Inzetbaarheidsgesprekken

Het afgelopen jaar hebben we leidinggevenden in de taxi- en touringcarbranche getraind om zelf deze gesprekken te voeren. Een avontuur dat niet alleen leuk was, maar ook tastbare resultaten opleverde voor de organisaties. Het begint met een commitment van het bestuur, gevolgd door praktische trainingen voor leidinggevenden. We oefenen in de trainingen de gesprekken. Na een aantal gesprekken checken we weer in met een coachingsgesprek of een intervisie. Zo blijven we in contact en ondersteunen we de leidinggevenden zodat zij uiteindelijk zelfstandig de inzetbaarheidsgesprekken voeren met de medewerkers.

Opbrengst – Enthousiasme en Betere Verbinding

Het is geweldig om te zien hoe leidinggevenden floreren in dit traject. Het enthousiasme spat eraf omdat ze meer in contact zijn met hun medewerkers. Ze begrijpen hen beter, bieden een luisterend oor, ontdekken ontwikkelwensen, leren medewerkers persoonlijk kennen en vangen ook op wat er privé speelt. Het resultaat? Een significante bijdrage aan het terugdringen van verzuim en het boeien van medewerkers.

Linxx gunt alle medewerkers dit waardevolle contact met hun directe leidinggevenden. Laten we samen blijven streven naar groei, ontwikkeling en werkplezier!