Goede en tijdige rapportages door buddy systeem

Goede en tijdige rapportages door buddy systeem
januari 15, 2024 Annette Looijestijn

Goede en tijdige rapportages door buddy systeem

 

Katinka de Boer van thuiszorgorganisatie Zorgbegrip besloot hulp in te roepen. Goede en tijdige rapportages na elk cliëntbezoek zijn van groot belang voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Toch kon het voor thuiszorgmedewerkers lastig zijn om tijdens een drukke werkdag de tijd te vinden om de rapportages te maken. Via het project Over Morgen kon Linxx als interventiepartner hier samen met Zorgbegrip mee aan de slag.

Met behulp van een buddy-systeem helpen collega’s elkaar nu om het beter te doen.

Onderling communiceren

“Linxx heeft ons geholpen met het leren van onderling communiceren. Hoe mensen elkaar op een constructieve manier kunnen aanspreken. Hiernaast moesten de duo’s een goede match zijn qua karakters. Je wilt niet twee dominante mensen bij elkaar zetten, maar ook niet iemand die heel onzeker is met iemand die heel direct is. Daar moest wel aandacht aan worden besteed en dat hebben we ook heel zorgvuldig gedaan. Pas vanaf dat moment, toen het veilig voelde, konden we echt goed aan de slag gaan met het rapporteren.”

VVT Werkt aan Morgen

Lees het hele artikel over dit project op de website van VVT Werkt aan Morgen

https://www.vvtwerktaanmorgen.nl/artikelen/zorgbegrip-vindt-de-oplossing-voor-betere-rapportages-buddys-houden-elkaar-scherp