Frisse blik

Frisse blik
augustus 24, 2023 Annette Looijestijn

Frisse blik

En dan zijn de eerste 2 maanden alweer voorbij en sta je op vrijdagmiddag in het teamoverleg voor je collega’s om jouw frisse blik op Linxx te presenteren. Een leuke opdracht voor elke nieuwe collega bij Linxx: “Houd ons een spiegel voor!”

Als nieuwe medewerker vallen je zaken op. Je ziet soms als team niet meer waar je trots op mag zijn, omdat het zo gewoon geworden is (maar stiekem best bijzonder). Ook zet het doorvragen van een nieuwe medewerker je aan het denken: “Waarom deden we dit ook alweer?”

Een plaatje zegt vaak meer dan woorden, ik heb het team daarom meegenomen op een visuele reis. Meteen een goede oefening om zakelijk tekenen in de praktijk te brengen. Gestart bij het on boarding programma, via een blik op het team, onze klanten, de Linxxe werkwijze, naar het kantoor in Utrecht en onze marketing.

Practice what you preach

Wat mij opviel: Het complete on boarding programma met de ruimte om mee te mogen kijken, het buddy concept en natuurlijk de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in het wekelijkse teamoverleg. De slogan “Sterke mensen maken sterke organisaties” is iets wat Linxx ook in de eigen organisatie toepast: Mooi voorbeeld van Practise what you preach.

Bescheiden en terughoudend

Bescheiden en terughoudend waren de woorden die bij mij opkwamen rondom marketing. We plaatsen weinig op onze website en Linkedin, terwijl we zeker wat te delen hebben om mensen te inspireren en te laten zien wat Linxx kan betekenen voor een organisatie. Mooi aanknopingspunt voor dit berichtje: Hoe benutten jullie de frisse blik van je nieuwe collega in je team of organisatie?