Robin Colard

Robin Colard

“Het bedenken en ontwikkelen wat mens en organisatie sterker maakt, dat is wat ik het liefste doe.”

Robin Colard richtte (destijds samen met John Miltenburg) in 2007 Linxx op. Sindsdien werkt hij met veel drive en overtuigingskracht aan het sterker maken van mensen en organisaties. Robin: “Sterke mensen maken sterke organisaties. En sterke organisaties kunnen mensen zóveel sterker maken. Ik zie dat er nog steeds veel winst te halen valt op dat gebied. Zelfs bij de mooiste organisaties is er altijd verbetering mogelijk.”

Robin heeft een groot track record als het gaat om duurzame inzetbaarheid, vernieuwende arbeidsvoorwaarden en organisatieverandering. Kenmerkend voor hem is zijn integrale aanpak. Hij is een verbinder op verschillende niveaus (van sectorniveau tot aan de individuele werknemer). Sociale partners weten hem te vinden bij complexe vraagstukken met grote of tegenstrijdige belangen.

Er is bijna geen sector in Nederland waar Robin geen ervaring mee heeft. Hij werkte als extern adviseur of projectleider o.a. in de zorg, vervoer, agrofood, technische installatiebranche, metaal, zakelijke dienstverlening en gemeentes en provincies.

Robin zijn roots liggen in Odijk. Hij studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschap en Filosofie in Nijmegen. Vóór het ondernemerschap werkte hij als secretaris bij VVDM en als (beleids) adviseur bij verschillende FNV bonden, Berenschot en Basis & Beleid. Hij is een fanatieke sporter. In de winter vind je hem met zijn gezin op het snowboard in Frankrijk en in de zomer op een wielrenfiets. Daarnaast mag je hem altijd uitdagen voor een wedstrijdje paddel, tennis of squash.