5x nieuw: mijn eerste 60 dagen bij Linxx

5x nieuw: mijn eerste 60 dagen bij Linxx
juli 6, 2020 Annette Looijestijn

5x nieuw: mijn eerste 60 dagen bij Linxx

Met een aantal jaar ervaring binnen HR op de VU was het voor mij tijd om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan” luidt Pipi Langkous’ motto. Onder dit motto begon ik begin april bij Linxx als organisatieadviseur. Met een gezonde dosis spanning en enthousiasme stonden mijn eerste weken in het teken van allerlei nieuwe ervaringen en eerste keren.  Dit waren mijn eerste 60 dagen bij Linxx, beschreven in 5 eerste keren:

  1. 1e dag op kantoor in Utrecht

Mijn eerste werkdag was begin april, middenin de “intelligente” lockdown. Dit maakte het extra spannend om een dag het huis uit  te zijn, want dat mocht eigenlijk al een maand niet meer. Hoe fijn dat ik die dag naar kantoor kon komen! Geheel in “corona-stijl” begon mijn werkdag met een online koffie met alle Linxxe collega’s. Ik voelde me meer dan welkom!

  1. 1e buddy-gesprek

Bij Linxx krijgt elke nieuwe medewerker een buddy toegewezen bij wie je terecht kan met alle vragen en die je helpt wegwijs te maken binnen Linxx. Anneke, de op één-na-oudste bediende van Linxx, was natuurlijk een excellente kandidaat voor deze rol. Het was de afgelopen periode super fijn om eens in de zoveel tijd even bij te praten, (stomme 😉) vragen te stellen en even te checken hoe het gaat. Dank Anneke!

  1. 1e projectenoverleg (en vrijmibo)

Elke vrijdagmiddag houden wij bij Linxx een projectenoverleg, daar bespreken wij met elkaar de lopende projecten, hoe je afgelopen week was en wat je nodig hebt voor de aankomende week. In de maanden voordat ik formeel zou starten was ik al een paar keer aangesloten bij het projectenoverleg, ik wist dus een beetje wat ik kon verwachten. Toch ging ik enigszins gespannen en met een uitgebreide voorbereiding mijn eerste “echte” overleg in. Wist ik eigenlijk wel wat ik voor volgende week nodig zou hebben? Terugkijkend, kan ik zeggen, nee dat wist ik niet. Maar dat was niet erg, want dat bleek ook een prima antwoord te zijn.

  1. 1e declarabele uur

Voorheen  werkte ik bij een semi-publieke organisatie, dus ik was het niet gewend om uren te schrijven. Ik voelde mij dan ook trots toen ik voor het eerst een uur werk mocht opschrijven voor op de factuur aan de klant. Ik heb dat memorabele uur goed besteed: tijdens mijn eerste declarabele uur heb ik een infographic van een jaarplan van een OR gemaakt.

  1. 1e klantbezoek

Begin juni was dan ook mijn eerste bezoek aan een klant een feit! En dit was niet zomaar een bezoek. Dit bezoek besloeg een volledige dag waarin we interviews hielden met acht managers van een organisatie in het zuiden van het land. Ik zat kwart voor 6 (!) in de trein om op tijd in Venlo te zijn.  In de auto richting het zuiden spraken we gelukkig nog even door wat mijn rol zou zijn die dag en wat er van mij verwacht werd. Eindconclusie van de dag?  Intensief, super interessant en wat een energie kreeg ik ervan!

Met veel nieuwe ervaringen op zak, kijk ik super positief (en ook wel trots) terug op mijn eerste 60 dagen bij Linxx. Starten in corona-tijd was best spannend, maar ging gelukkig heel erg goed, wat natuurlijk niet zonder de hulp van al mijn collega’s had gekund! Stiekem ben ik toch ook wel blij dat ik gewoon weer op kantoor werk. De komende 60 dagen (en verder)? Ik kijk uit naar nog veel meer eerste keren, leerpunten, uitdagingen en hele toffe projecten!

#achterdeschermen

Wij zijn alweer een tijd aan het thuiswerken met zijn allen. Bijna gewend aan alle virtuele teammeetings in MS Teams. Maar hoe houd je de verbinding? We nemen je graag wat meer mee in de processen achter de schermen.

Ook zijn we ons aan het voorbereiden op de 1,5 meter samenleving. We weten allemaal dat dit op vele vlakken gevolgen gaat hebben. Op onze eigen werkwijze, maar met name voor onze klanten. Wij willen ook in het ‘nieuwe normaal’ vernieuwend en richtinggevend zijn en pro-actief meedenken met projecten van de vakbond, O&O fondsen en de veranderingen binnen organisaties die er aan gaan komen.